Flera olyckor på E22 - extremt halkigt

Minst fem trafikolyckor har inträffat på E22 utanför Lund under torsdagskvällen, och polisen tror att det kan bli fler.

Polis och räddningstjänst har en intensiv torsdagskväll på grund av trafikolyckor. Nu uppmanas trafikanter att hålla avstånd och vara försiktiga.

- Patrullerna berättar att det är absolut ishalt. Det har regnet och vinden ligger på. Så även om termometern i bilen visar plusgrader fryser det på vägbanan, sade Linda Pleym på Skånepolisen till TT.

Sammanlagt krockade minst 15 bilar. Inga allvarliga personskador var inrapporterade vid 18.30-tiden.

Den första olyckan inträffade i höjd med Lund Södra på E22 klockan 16:18. Enligt polisen ska fem fordon och sex personer varit inblandade. Fyra bilar bärgades och två personer fördes till sjukhus för kontroll. Polisen uppger att det ska vara mycket halt på platsen.

Mellan klockan 17 och 17.10 skedde ytterligare tre trafikolyckor på E22.

Vid trafikplats Lund Södra krockade två bilar i höjd med Uppåkra. Olyckan inträffade en kilometer söder om det första olyckan i norrgående färdriktning. En person fick åka till sjukhus för kontroll.

Ytterligare en trafikolycka inträffade strax efter klockan 17 i höjd med trafikplats Råby. Fyra personbilar var inblandade men ingen skadades.

En följdolycka i norrgående färdriktning inträffade vid 17.10 på samma plats som den tidigare trafikolyckan på E22, vid trafikplats Lund Södra.

En femte olycka skedde klockan 18.04 i höjd med Åkarps Golfklubb. Två bilar har krockat och tre personer ska ha befunnit sig i bilarna. Påfarten till E22 från Yttre Ringvägen stängs tillfälligt av klockan 18.25.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".