Gamlegården är en av 15 stadsdelar i Sverige som regeringen ska satsa extra resurser på. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio
Gamlegården och de 15 andra stadsdelar i Sverige som regeringen satsa extra resurser på får nu inga mer pengar. Foto: Sveriges Radio

Inte heller Alliansen vill fortsätta Gamlegårdssatsningen

Oavsett vilken budget som riksdagen valde att klubba fanns det inga planer på fortsatt satsning på riktade pengar på att minska behovet av försörjningsstöd i så kallade utanförskapsområden.

När de rödgröna presenterade sitt budgetförslag fanns inte längre de så kallade Urbanpengarna - Miljöpartiet och Socialdemokraterna ville istället satsa pengarna på annat sätt. När Alliansens budget sedan vann budgetomröstningen i riksdagen så tändes dock ett litet hopp om en fortsättning.

Pierre Månsson, FP uttryckte i samband med budgetbeslutet en förhoppning om att det skulle innebära en fortsättning på Urbansatsningen.

Men inte heller i alliansens budget finns någon fortsatta satsning, i just den här formen. Alliansen vill stället, precis som regeringen göra satsningar på lärarna i de områden där det finns många nyanlända barn.

– Två år är ingenting. Det krävs mer för att vända trender och se vad som fungerar, säger Radovan Javurek (FP), Arbete- och välfärdsnämndens ordförande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".