Henrik Åberg, Mikael Westman och PJ Altin
Henrik Åberg, Mikael Westman och PJ Altin. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene

Henrik Åberg sprider julstämning

Henrik: Jag trodde aldrig jag skulle sjunga - det blev av en slump
2:09 min

Henrik Åberg är en av Sveriges främsta Elvis tolkare och ikväll gör han julshowen "Elvis Christmas" i Ystad. Hos Helene spelar han live tillsammans med sina medmusikanter Per-Johan Altin och Mikael Westman

Allt började med en seger i programmet "Sikta mot stjärnorna" 1995, då han medverkade med låten Blue Hawaii och vann alltihopa. Sedan följde turnéer, konserter och skivor med en del Svensktoppsplaceringar. Nu är han tillbaka i Skåne med sin julshow och gästar både Ystad och Olofström. Dessutom aktuell med en ny julskiva som släpptes i veckan.

- Jag vill bjuda publiken på ett riktigt härligt, vintrigt julkort med sånger från Elvis Presley's julrepertoar.
Det blir en stämningsfull konsert med alla de klassiska julsångerna och med inslag av gospel.

Henrik Åberg

Henrik Åberg, född 1976, är en svensk artist som vann TV4:s tävlingsprogram Sikta mot stjärnorna 1995, där han imiterade Elvis Presley med sången Blue Hawaii.

Han representerade också Sverige i Europafinalen av European Soundmix Show, den 13 april 1996 i Amsterdam, då han imiterade Elvis' Presley och framförde Love Me Tender. I Melodifestivalen 1996 tävlade han med Du är alltid en del utav mej skriven av Lasse Berghagen och Lasse Holm. Henrik kom inte till final, men låg på Svensktoppen i 36 veckor.

Källa: Wikipedia

Mer om Förmiddag

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".