Östra Storgatan Kristianstad
Det var på den här gatan som knivattackerna inträffade. Foto:Jennie Wahlgren/Sveriges Radio

35-åring i rättegång- minns inte knivattackerna

Advokat: Han har inga minnesbilder själv från detta
1:28 min

Idag pågår rättegången där en 35-årig man står åtalad, misstänkt för mordförsök i två fall och hot mot tjänstman i två fall efter en knivskärning utanför nattklubben Grand i Kristianstad i oktober.

Per Swahn är den misstänkte 35-åringens advokat.

– Han har ju inga minnesbilder från detta och då blir konsekvensen att han kan varken erkänna eller förneka. När man ser bevisningen, så förstår han att han har vållat de här skadorna. Då har jag sagt att det som hänt ska man isåfall rubricera som misshandel av normalgraden, mest med tanke på att skadorna inte är värre än vad de är, tack och lov.

Tingsrättssalen i Kristianstad var halvfull när rättegången som pågår under två dagar inleddes idag. 35-åringen som är misstänkt, har bara svaga minnesbilder av natten i oktober. Men när han under förhör hör de båda målsägandens berättelser, så kommenterar han det hela som tragiskt.

Målsäganden är två yngre män i 20 års åldern, som efter omständigheterna klarat sig bra fysiskt men som fått psykiska besvär, berättar målsägandebiträde Angelika Lesniewicz.
– De mår inte bra och det kommer ta tid för dem att bearbeta detta.

I förhör berättar den misstänkte mannen att han under den aktuella kvällen i oktober varit hemma, tagit ett bad och druckit whiskey. Han hade även tagit tabletter för att kunna somna. Men varför han sedan gett sig ut på stan med en form av bajonett, har han inget svar på. Och det som händer därefter har han bara svaga minnen av.

Åklagare Johan Eriksson menar att bevisen mot mannen är starka.
– Man har vittnen som ser händelsen, har ögonkontakt med honom tills dess att han grips, med kniv i handen. Så det är väldigt gott bevisläge.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".