Kladdkaka med smak av pepparkaka. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Kladdkaka med smak av pepparkaka. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene

Kladdkaka med smak av pepparkaka

Nyttig och julig kaka som du kan äta istället för den vanliga kladdkakan med massa socker i.

  • 15 dadlar ( utan kärna )
  • 4 dl cashewnötter ( eller andra nötter )
  • 4 tsk pepparkakskrydda 

Mixa detta kraftigt! 

Tillsätt sedan;

  • 3 ägg
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • 2 tsk bakpulver 

Mixa till slät smet. Smörj en springform med kokosolja och grädda i 175 grader ca 20 minuter.Servera med en naturell kesella smaksatt med vaniljpulver, kanel och lite honung. 

Ät gärna direkt!

Håll till godo, Vickie

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".