Jultågen snart fulla

SJ: Riktigt bra tryck på bokningarna
1:03 min

Den som vill försäkra sig om plats på tåg, buss eller flyg inför julhelgerna bör passa på att köpa resan nu. SJ uppger att flera tåg som går via Hässleholm redan är fullbokade.

- Det har varit riktigt bra tryck på bokningarna de senast veckorna. Och nu börjar det bli ganska fullt på tågen. Men det finns fortfarande platser kvar, säger Peter Hellström presskommunikatör på SJ.

Vad ska man tänka på om man som resenär ska ta tåget från Hässleholm till exempelvis Stockholm och inte ännu köpt biljett?

- Som regel finns det ofta lite mer platser kvar mitt på dagen. Men även om någon specifik resa är fullbokad, så kan det ju hända att någon får för sig att boka av sin resa. Då kan det finnas skäl att gå in på vår hemsida och kika om något dykt upp, säger han.

Peter Hellström säger också att SJ i år kan se en klämdagseffekt i jultrafiken. Alltså att många passar på att utnyttja den extra ledighet som många har i år till att åka och hälsa på vänner och bekanta över jul och nyår.

Vilken är den bästa tiden att åka?

- Störst chans är det väl egentligen på julafton om man nu ska välja och boka väldigt nära, säger Peter Hellström.

De flesta flygbiljetterna från Kristianstad Österlen Airport under julhelgen är också slut. Det finns bara ströplatser kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".