Julklappshjälpen Klippan var måndagens julgirlang Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT
Julklappshjälpen Klippan var måndagens julgirlang Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT
Dagens Julgirlang

Hjälper med klapparna i Klippan

"Vi har fått fantastisk respons"
4:31 min

Julgirlangen slingrade sig vidare till Klippan och en av initiativtagarna till Julklappshjälpen Klippan.

 Mattias Skoog och Amalia Nelson startade Julklappshjälpen Klippan - för att göra det möjligt för alla barnfamiljer i Klippan att kunna ha klappar under granen. Med bara några dagar kvar till dopparedan tog Matilda och Lasse ett snack med Mattias Skoog.

- Idén började med att jag såg att Amalia hade ställt frågan på en sida på Facebook om vart man kunde skänka julklappar i Klippan. Jag tänkte att det var en god idé och att det fattades i Klippan. Vi bollade lite fram och tillbaka och på den vägen är det.

Familjerna ansöker via e-mail och är helt anonyma.

- Det har gått över all förväntan och vi har fått väldigt stor respons från både företag och privatpersoner. Jag tror vi mer och mer får upp ögonen för att det finns personer i vår omgivning som faktiskt inte har det lika bra som en själv har det.

Varje ansökan får en anonym kod som sedan visar på hur många paket och vad barnen har för önskningar. Planer finns redan nu för julen 2015.

- Vi kör utan tvekan nästa år också - först ska vi bara landa innan vi börjar dra i trådarna och spåna nya idéer, säger Mattias Skoog.


Intervjun i sin helhet finns att höra ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".