Andreas Johansson kom på idén att visa film på julafton
Andreas Johansson som arbetar på biografen. Foto: P4Kristianstad

Bio för barn på julafton

Initiativtagare Andreas Johansson: Tänkte jag skulle göra någonting gott
1:39 min

Att se på bio är kanske inte det man förknippar med julfirande. Men för över hundra barn i Hässleholm startade dagen precis så.

I samarbete med julklappshjälpen, en ideell organisation som arbetar för att hjälpa familjer som har det tufft i jultider, höll biosalongen filmvisning idag. Idén att öppna upp biosalongen för barnen på självaste julafton, väcktes av Andreas Johansson som är anställd på biografen.

– Jag hittade organisationen "julklappshjälpen" på Facebook och tänkte att jag kunde göra något mer än att skänka pengar. Jag ville göra något gott.

Andreas Johansson beskriver julklappshjälpen som en organisation som gör julen bättre för barn. Och det var många som hade hittat till biografen strax innan filmen skulle börja idag.

– Det ser ut som det blir fullsatt, säger Andreas.

– Vi tycker det är ett trevligt initiativ att julklappshjälpen ordnar detta. Sen gör man inte så mycket på förmiddagen på julafton och framför allt är det trevligt att gå på bio, säger en av alla besökarna som hade hittat till biografen idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".