Fyrverkerier vid Turning torso i Malmö på nyårsafton 2014-2015. Foto: Johan Nilsson/TT.
Skåne

Ovanligt lugnt nyårsfirande

Två personer i Kristianstadstrakten fick föras till sjukhus i natt efter olyckor med raketer. Men ändå har det varit en nyårsnatt som Skånepolisen betecknar som relativt lugn.

Strax före klockan ett i natt blev en man i Degebergatrakten skadad efter att ha fått en raket i ansiktet, och en timme senare fördes en annan man i Kristianstad till sjukhus med liknande skada.

Det var stökigt på sina håll i samband med tolvslaget och raketuppskjutningar, bland annat kallades polisen redan vid elvatiden till Möllevångstorget i Malmö, då det var stökigt på platsen.

– Det är väldigt mycket folk som samlas där med fyrverkerier, fylla och stök, men vi har inte haft några allvarligare incidenter, säger Jimmy Modin på Skånepolisen.

Strax efter tolvslaget hittas en man i närheten av Möllevångstorget med en skärskada, och han fick föras till sjukhus. Mannens skador betecknas dock som ytliga.

Polisen upplever trots detta nyårskvällen och natten som relativt lugn. Under senare delen av natten har det varit en del småbränder i sophus och i någon bod.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".