Foto: Pontus Lundahl/TT.
Foto: Pontus Lundahl/Nyhetsbyrån TT.

Många hushåll var utan ström i blåsten

Eon om Svea: Vi har full beredskap
0:53 min

Det blåser riktigt ordentligt över Skåne med risk för mycket hårda västliga vindbyar. SMHI har gått ut med en klass 1-varning – den lägsta graden av varning. I Sjöbo och Kristianstads kommuner har flera hushåll haft strömavbrott.

Längre upp i landet blir det ännu blåsigare. Men SMHI har nu tagit bort klass 2-varningen för Västra Götaland och Halland.

På sina håll har tåg- och färjetrafik ställts in och beredskapen för elavbrott har höjts. Vid 13-tiden på fredagen var 1164 av Eons kunder utan ström, främst i Sjöbo och Kristianstads kommuner,  men de flesta har nu fått tillbaka strömmen.

Skånetrafiken har gått ut med att de räknar med att kunna köra buss- och tågtrafiken som vanligt i Skåne. Men har nu på grund av träd på spåret tvingats leda om pågatågen från Helsingborg söderut och på vissa håll längs sträckan har man satt in ersättningsbuss.

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".