Blommor och ljus har satts ut vid Linnéskolans gård i Limhamn där en 17-åring skars till döds. Foto: Rafaela Stålbalk/Sveriges Radio
Foto: Rafaela Stålbalk/Sveriges Radio

Pojkar i rätten efter mord på skolgård

Hör reporter Dimitri Lennartsson om rättegången
0:42 min

På fredagen började rättegången om mordet på en 17-åring i Limhamn i fjor somras. Den 16-årige pojke som misstänks för mordet och en 14-årig pojke som misstänks för inblandning kommer att höras i dagens rättegång.

Det var i augusti på en skolgård i området Limhamn i Malmö som en 17-årig pojke avled efter att ha blivit skuren med en avslagen flaska i halsen.

Flera vittnen var på plats på skolgården där ett bråk mellan flera personer ska ha skett innan den 17-årige pojken mördades.

Den 14-årige pojken kan inte åtalas på grund av sin låga ålder men socialtjänsten har ändå begärt att domstolen prövar om han är skyldig.

Att en 14-åring ställs inför rätta så här gör det till en mycket ovanlig rättegång som ska pågå i sex dagar nu under januari.

Rättegångsförhandlingarna förs bakom stängda dörrar med hänsyn till de inblandades låga ålder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".