Fängelse för knarksmugglande Kristianstadsbo

En Kristianstadsbo dömdes idag till sju års fängelse, bland annat för att tillsammans med en holländsk lastbilschaufför smugglat in 181 kilo cannabis in i landet.

De fyra miljoner kronorna som polisen under en husrannsakan fann i Kristianstadsbons madrass menar han kommer från ett arv från hans förmögna Iranska far. Pengarna har han efter en resa i början av 2014 smugglat in i landet och det skulle bli en överraskning för hans fru på deras bröllopsdag, berättar han i förhören.

Men överraskningen blev av en annan sort. I dag dömdes mannen till sju års fängelse. Och enligt, den nu dömda Kristianstadsbon, har snickaren som han anlitat för att bygga garaget utan hans vetskap byggt ett lönnfack och sedan tvingat honom att förvara snickarens väns droger där.

Åklagaren menar att Kristianstadsbon har anpassat sin berättelse efter de fynd och uppgifter som tillförts utredningen och att hans förklaringarna genomgående varit torftiga. 

Tingsrätten slår också fast att han haft en aktiv och ledande roll i narkotikasmugglingen från Holland, där över 181 kilo cannabis fraktats in i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".