Jacob Rogers, från Lund i Paris
Jacob Rogers, från Lund i Paris. Foto: privat
Hallå Skåne

Skånska Jacob fast på jobbet i Paris

Jacob: Jag är bara kilometer ifrån gisslandramat
3:07 min

Jacob Rogers från Lund är i Paris där han jobbar som butiksbiträde i de judiska kvarteren. Där har butikerna just nu blivit evakuerade på grund av det pågående gisslandramat.

Jacob Rogers från Lund är just nu i Paris där han jobbar som butiksbiträde i de judiska kvarteren, som ligger centralt i Paris och där det vanligtvis rör sig mycket människor. När Jacob började jobba vid två tiden i dag så pratade de flesta om de dramatiska händelserna som hänt de senaste dygnen.

Efter några minuter på jobbet fick de uppgifter från polisen att kunderna skulle evakueras men personalen var tvungna att stanna kvar i butiken.

När vi pratade med Jacob var han fortfarande kvar i butiken och fick inte lämna den. Butiken ligger i hjärtat av de judiska kvarteren och i och med att det samtidigt pågår ett gisslandrama på ett supermarket, så har man tagit högsta beredskap och evakuerat alla butiker i området. 

Gatorna är tomma och personalen väntar på besked att få lämna butiken. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".