I Paris samlades många för att hedra de som dödats. Foto: Thibault Camus/TT
I Paris samlades många för att hedra de som dödats. Foto: Thibault Camus/TT
Malmö

Manifestation i Malmö för det fria ordet

Klockan sex ikväll var en manifestation planerad i Malmö för det fria ordet - och för att hedra offren i attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i onsdags.

– Jag ville arrangera en minnesstund för att hedra de drabbade på Charlie Hedbo och de andra attackerna, säger Michel Anderlini som är en av initiativtagarna bakom den planerade manifestationen.

Vid terrordramat mot satirtidningen Charlie Hebdo dog tolv människor- terrordramat har sen fortsatt fler dagar och krävt flera människors liv. Flera hundra personer väntades komma till manifestationen på Möllevångstorget i Malmö ikväll.

Men nu under eftermiddagen meddelade arrangörerna att de måste ställa in på grund av vädret. De planerar nu för att hitta en dag längre fram istället. Manifestationen var planerad att börja med en tyst minut och sedan skulle representanter från nästa alla politiska partier tala.  

Fler initiativ till manifestationer har tagits- imorgon anordnas en av reporter utan gränser och svenska tecknare som kommer hållas i Stockholm. En viktig del i kvällens manifestation i Malmö skulle vara att belysa rätten till det fria ordet berättar Michel Anderlini.

– Vi står upp för demokrati, yttrandefrihet, öppenhet och tolerans, det som terroristerna ville angripa. Det är viktigt att visa att vi tillsammans står upp för de här värderingarna, säger Michel Anderlini.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".