Skottlossning i centrala Eslöv - en hittad skadad

En person hittades allvarligt skadad i centrala Eslöv under lördagen. Samtidigt fick polisen in flera tips från vittnen som ska ha hört skottlossning. Det är just nu oklart om det finns något samband mellan händelserna, och i så fall vilket.

Det var vid 13.55 som polisen fick in flera samtal från personer som hört skottlossning i Eslöv. Polisen fick senare spärra av delar av Södergatan i centrala staden, där de hittat en skadad person.

– På plats så anträffar vi en mansperson med allvarliga skador. Oklart om det handlar om skottskador eller inte, säger Jimmy Modin, presstalesman vid Skånepolisen.

Strax efter klockan 15 meddelade polisen att de börjat höra vittnen. Enligt Jimmy Modin handlar det nu om klassiskt polisarbete på platsen.

Vem den skadade mannen är, vilken ålder han har eller om han på något sätt skulle kunna vara inblandad i skottlossningen kan polisen inte svara på just nu.

Mannen är förd till sjukhus, och polisens tekniker arbetar just nu i det avspärrade området på Södergatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".