Blodcentralerna i Skåne hoppas på mer blod i lagret inför jul och nyår. Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio
Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio

Datorstrul förvärrar blodkrisen

Enhetschefen: Kallelserna har inte gått ut
1:01 min

Det är brist på blod i Skåne och blodcentralerna vädjar till folk att komma in. Samtidigt har blodcentralen i Kristianstad haft problem med sina datorer så att kallelser inte gått ut till de fasta givarna.

Igår larmade blodcentralerna i Skåne om att det är stor behov av blod just nu. Men trots det har man inte märkt någon anstormning av blodgivare på Blodcentralen i Kristianstad.

– Det är så olyckligt att vi har haft problem med kallelserna till denna veckan. De har inte gått ut, och det har säkert bidragit till att givarna inte har kommit till oss, säger Carina Mårtensson som är enhetschef på Blodcentralen. Hon berättar att de nu försöker skicka SMS istället. Men igår strulade Sms:en också.

– Idag har jag ägnat en hel del tid åt att få ut påminnelserna till de givare som har bokad tid hos oss, säger Carina Mårtensson, och uppmanar alla givare som vet med sig att det snart är dags för dem att höra av sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".