25-års jubileum på ungdomsmottagningen Kristianstad
Ungdomsmottagningen firar med tipsrunda och pärlverkstad. Personalen har pyntat lokalerna inför jubileet. Foto:Dajana Kovacevic/Sveriges Radio

Ungdomsmottagningen i Hässleholm fyller 25

Barnmorska: Vi kan idag erbjuda mycket bättre för killarna
1:08 min

Mycket har hänt under de 25 år som ungdomsmottagningen i Hässleholm funnits, inte minst i den hjälp och det stöd som finns för killar, det berättar barnmorskan Kerstin Grip-Ström.

– Vi kan idag erbjuda mycket för killarna. Förr var det mest flickor som kom hit men nu har det ökat med killarna, säger barnmorskan Kerstin Grip-Ström.

På ungdomsmottagningen finns det idag en mottagare för killar dit många kommer och alla som besöker gör det gratis. Kerstin Grip-Ström säger att ungdomars kunskaper om sexualitet, hur man skyddar sig och om hur kroppen fungerar har blivit större de senaste åren. I takt med det gör också ungdomsmottagningen mycket uppsökande verksamhet för att ge information.

– De kan mycket mer idag, och vi är ute väldigt mycket i skolorna och berättar. Så visst får de mycket information. Men jag tror de också behöver ha den här mottagningen att komma till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".