EVS 14/15
1 av 3
EVS tränare P-A Sääf drar upp taktiken under en time out i matchen mot Katrineholm. Foto: Roger Bengtsson
Engelholm - Katrineholm 150118 Isabell Haak
2 av 3
Isabelle Haak smashar in en poäng mot Katrineholm. Foto: Roger Bengtsson
Anna Haak, Engelholms VS - Katrineholm 150118
3 av 3
Anna Haak i EVS i ett hemmaanfall mot Katrineholm. Foto: Roger Bengtsson
Volleyboll

Sextonde raka för Engelholms VS.

Karin Vikterlöf-Jönsson, EVS: "Vi kallar oss maskinen ibland"
3:51 min

Tabellfyran Katrineholm hade inte mycket att sätta emot årets elitseriesuveräner Engelholms VS. Söndagens möte slutade 3-0 i set och innebar den sextonde(!!) raka segern för EVS som fortsätter leverera stabilt spel på alla punkter. Isabell Haak och Jennifer Cross var i vanlig ordning poängbäst i ett bra hemmalag.

Elitserien volleyboll damer
Engelholms VS - Katrineholm volley 3-0
(25-15; 25-22;25-20)


- Vi kallar oss maskinen ibland. Ibland är vi en riktigt gammal maskin, det tar en stund för oss att komma igång. Engelholms vänsterspiker Karin Jönsson-Vikterlöf pustar ut efter en ny seger i damernas elitserie. Den sextonde raka för EVS som ännu är obesegrade i serien. På dessa sexton matcher har man dessutom endast tappat sju set.
Matchen mot Katrineholm på söndagseftermiddagen innebar inget undantag från triumfmarschen genom volleybollsverige. Tre raka set, där Katrineholms poäng primärt kom sig av misstag och bristande koncentration från hemmaspelarna.
- Ständigt har vi något nytt att fokusera på. Även om vi vinner får vi rätt mycket skit av vår tränare P-A Sääf. Han är perfektionist, men det ger resultat, konstarterar Jönsson-Vikterlöf.

- Vårt problem är att vi vinner för mycket. EVS-tränaren Per Anders Sääf är brutalt ärlig i sin analys efter segermatchen mot Katrineholm. Jag har egentligen inte så mycket att skälla på. Vårt problem är att vi aldrig åker på den där förlusten som får tjejerna att tänka, oh nu måste vi skärpa till oss. Man tummar på detaljer och fokus med vetskapen om att det löser sig ändå.
Engelholm stormar på mot SM-slutspelet längre fram i vår, men har snart fokus på nordiska mästerskapen där man ställs mot kompetent motstånd från grannländerna.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".