Cissi Ringnér och Linn Henriksson, lajvare
Cissi Ringnér och Linn Henriksson, lajvare. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Eftermiddag

Bifrost är Hogwarts på skånska

Linn Henriksson: "Jag ska begränsa antalet förgiftningar under balen"
12 min

I helgen är det dags för ett helt gäng skånska trollkarlar att träffas igen. Det handlar om tredje delen av ett skånskt Harry Potter-lajv som anordnas av en förening för interaktiv teater. Lajvet kommer att äga rum i Höör men deltagarna kommer från alla delar av Sverige

Cissi Ringnér från Ängelholm är en av deltagarna och hon ser fram emot helgen.

- Det är en helt magisk känsla att få uppleva ett lajv som byggts upp på det här viset, säger Cissi Ringnér.

Lajvet utspelar sig på Bifrost som är den svenska motsvarigheten till Hogwarts magiska skola för trollkarlar som man kan läsa om i J.K. Rowlings berättelser om Harry Potter och hans vänner.

Vid de två andra lajven i samma anda så har man framförallt haft deltagare mellan 15-25 år och till skillnad från många andra lajv så har man en överrepresentation av tjejer.

- Vi vill att alla som vill vara med ska vara det oavsett om de är tjejer eller killar, säger Linn Henriksson som är huvudarrangör av lajvet.

Hon kommer i helgen att spela skolan Bifrosts trolldrycksprofessor och Cissi Ringnér är elev på skolan. Skolan har precis som Hogwarts olika elevhem som man kan tillhöra och istället för en sorteringshatt så avgörs det vilket elevhem man ska tillhöra med hjälp av en kristallkula. Inspirationen till hur Bifrost är uppbyggt kommer från nordisk mytologi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".