Lillemor Husberg
Lillemor Husberg. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene

Lillemor bjuder upp till dans i Folkets Park

Lillemor: Vi är ju en ganska unik åldrande generation
1:38 min

Lillemor Husberg är den omtalade arkitekten på Österlen som bla står bakom äldreboendet Vigs Ängar i Köpingebro. Nu har hon gått in och köpt upp hela Folkets Park i Tomelilla.

Hon är arkitekten från Göteborg som har skapat olika hus och boenden genom åren med stor omsorg när det gäller det estetiska och vikten på form och färg och under antroposofisk flagg. Strax innan jul 2014 blev det klart att området Folkets Park i Tomelilla fått en ny ägare, när Lillemor tagit över.

- Det var många bitar som föll på plats för jag har haft ögonen på Tomelilla länge, jag tycker de är en utvecklingsinriktad kommun, säger Lillemor.

I nästa vecka får vi också reda på hur det går i upphandlingen kring äldreboendet Vigs Ängar i Köpingebro som Lillemor byggde för snart 30 år sedan. Vigs ängar är ett icke vinstdrivande äldreboende med en antroposofisk grund som fått uppmärksamhet och även prisbelönts under åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".