Bageri anmäls till Arbetsdomstolen för sexuella trakasserier

"Kvinnan mådde så dåligt att hon blev sjukskriven"
1:05 min

Ett bageri i Sydöstra Skåne kommer att stämmas i Arbetsdomstolen efter att en ung kvinna trakasserats sexuellt av sin arbetsledare:

Det handlar om en 23-årig kvinna som började arbeta på bagerier förra sommaren, och snart började en arbetsledare bli närgången, kommentera hennes utseende, sade att hon hetsade upp honom och han studerade ingående hennes kropp.

Hon sade ifrån upprepade gånger men de sexuella trakasserierna fortsatte och blev bara grövre - mannen kom med kränkande kommentarer och en rad ovälkomna förslag

Kvinnan har mått dåligt av det inträffade och blev sjukskriven. Hon har inte orkat gå tillbaka till arbetsplatsen och har nu avslutat sin anställning.

Hon anmälde trakasserierna till  Diskrimineringsombudsmannen som nu har utrett anmälan, och andra anställda vittnar om att det har förekommit en sexistisk jargong på arbetsplatsen med bland annat grova ord.

Arbetsgivaren har delvis stängt av arbetsledaren från arbetet under utredningen av ärendet.

DO har nu beslutat att stämma bageriet i Arbetsdomstolen för sexuella trakasserier och kommer där att yrka på diskrimineringsersättning till kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".