Marcus Olsson. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Marcus Olsson. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
Förmiddag med Jenny Sandgren

Marcus Olsson nöjd med VM-debuten

Marcus Olsson: Jag är här för att spela bra handboll
5:28 min

Det svenska handbollslandslaget laddar inför sin sista gruppspelsmatch i VM i Qatar imorgon.
I truppen ingår IFK Kristianstads Marcus Olsson som gjorde sin VM-debut i veckan.

Efter en tuff match mot Egypten torsdag kväll vilade Marcus Olsson och resten av landslaget upp sig med att åka och se Henrik Stenson spela europatourturnering i Qatar under fredagsförmiddagen. Men fredag eftermiddag är det dags att ladda inför lördagens match mot Frankrike.
- Det är viktigt med återhämtningen, men ikväll kommer vi att träna lätt. Och sen kollar vi motståndarna på video, berättar Marcus Olsson. Frankrike har ju ett rätt schysst lag så det är många att hålla reda på där.

Hittills är Marcus Olsson ganska nöjd med sin VM-debut.
- Jag trodde jag skulle vara mer nervös när jag gick ut på planen första matchen, säger Marcus Olsson.

Marcus Olsson är mindre imponerad av inramningen runt matcherna, och publiksiffrorna.
- Vi spelar i en arena som rymmer 7000 personer men vi har max 1000 personer på matcherna, om man bortser från igår (mot Egypten), då var det lite bättre tryck.

Om spekulationerna att VM-medverkan skulle kunna innebära att Marcus Olsson kommer att bli upptäckt av proffsklubbar och få erbjudande som lockar honom bort från IFK så säger Marcus själv att det inte är något han funderar över.
- Just nu är jag här för att spela bra handboll och vinna matcher. Om det skulle vara så att det går bra och nån skulle visa intresse så må det vara hänt, men det är inget jag tänker på, säger Marcus Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".