Räddningstjänsten i Båstad försöker rädda en papegoja. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio.
Räddningstjänsten i Båstad försöker rädda en papegoja. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio.

Rädd papegoja räddas av räddningstjänsten

Räddningsledaren: Ägaren lockar men det är två steg fram och ett tillbaka.
1:15 min

En halvårsgammal papegoja i ett träd sysselsätter just nu Räddningstjänsten i Båstad. Papegojan rymde hemifrån i lördags, och har sen dess suttit i ett träd på Italienska vägen och vägrat komma ner.

Räddningstjänsten tog en hävare till hjälp för att komma upp till papegojan som inte självmant vill komma ner ur det höga trädet. Papegojan Lonas matte har under tisdagseftermiddagen varit med räddningstjänsten uppe i korgen och försöker locka på den.
- Den rör sig lite fram och tillbaka, men det är två steg fram och ett tillbaka, konstaterar Pelle Pettersson som är operativ chef på räddningstjänsten i Båstad.
- Den har suttit där sen i lördags så den borde vara både trött och hungrig, säger Pelle Pettersson, som gör sin första papegojräddning.

Om man fortfarande inte fått ner papegojan ur trädet så planerar man att anlita en arborist under onsdagen, för att kunna klättra efter papegojan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".