KHK och Rögles fans protesterade mot SHLs nya krav med tomma läktare
En ovan syn på läktaren. Foto: Oscar Anderberg/Sveriges Radio

Hockeyfans förenades i protest mot SHL

"Hockeymördare!"
1:03 min

KHKs supporterklubb Blackbugs höll under gårdagens match en gemensam protest med motståndarlaget Rögles fans. Protesterna gällde SHLs krav på att arenan måste byggas ut till hösten. 

De första fem minuterna i andra perioden tömdes hela hemmastå och bortastå på folk. Det enda som fanns på ståplatsläkterna var banderoller med texten "Fiende till vardags - enade mot SHL", "Utan spänning ingen stämning" och "Hockeymördare". 

– Det är bara att erkänna att under de fem minuterna kändes det helt fel. Det här trycket som de skänker oss varje match fanns inte där och därför måste man ta dem på allvar, säger Alexander Bergström, spelare i KHK. 

När fansen kom tillbaka in på läktarna efter fem minuter skrek Röglefansen "SHL" och KHK-fansen svarade "Hockeymördare".

Alexander Bergström säger att stämningen dog totalt under tiden de var borta. Han tror att om supportrarna slutar komma på matcherna blir det tråkigare för alla. 

– Då blir det skrivbordshockey. Det kommer inte alls bli lika kul att gå på hockey. Det tror jag inte de på sittplats kommer att tycka heller. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".