Linnea Jönsson, Kristianstad HK
1 av 3
Linne Jönsson gör ett av sina 5 mål mot RP Linköping. FOTO: Glenn Göransson, Sveriges Radio
Caroline Månsson
2 av 3
Caroline Månsson på väg mot avslut från sin favoritposition. FOTO: Glenn Göransson, Sveriges Radio
Anna Olsson
3 av 3
Anna Olsson spelar ut bollen till Caroline Månsson. FOTO: Glenn Göransson, Sveriges Radio
HANDBOLL ALLSVENSKAN

KHK tappade en poäng mot RP Linköping

Lennart Ebbinge: "Vi ska avgöra det här långt, långt innan"
1:59 min

Kristianstad HK var på väg mot en promenadseger när man ledde med 22-16 och 10 minuter kvar att spela, men en handbollsmatch varar i 60 minuter..

Det var ytterst dramatiskt i kvällens allsvenska match mellan hemmalaget Kristianstad och gästande Linköping. Efter en bekväm ledning med 6 mål och 10 minuter kvar att spela så slappnar tjejerna i Kristianstad av och Linköping plockar in mål efter mål. Med 9 sekunder kvar tar bortalaget timeout. Bollen hos målvakten som kastar bollen till mittplan och snabbt vidare till Sofia Sandel som från ca 15 meter går upp och prickskjuter in kvitteringen rakt upp i Christine Brorssons vänstra kryss. Stor besvikelse för Kristianstad men desto viktigare för Linköping som behöver alla poäng de kan få för att undvika kvalspel.

- Klart jag är besviken men vi skulle avgjort det här långt tidigare, sa tränaren i Kristianstad, Lennart Ebbinge, efter matchen.

 Desto gladare miner i Linköping.

- Nu blir hemresan så mycket lättare, detta hade nog ingen trott när vi reste ner i eftermiddags, säger en sprudlande glad Ida Sandell i RP.

Kristianstad är i praktiken redan klara för spel i nästa års elitserie även om man lite snöpligt tappar en poäng i kvällens match. Det är 6 matcher kvar och 12 poäng att spela om för KHK. Plockar man ytterligare 3 poäng av dessa 12 så är det klart. KHK har även en helt ointaglig målskillnad att gå på så det ska till ett större mirakel för att Kristianstadstjejerna ska missa detta.

MATCHFAKTA

Kristianstad HK - RP Linköping 25-25 (13-10)

Målskyttar KHK: Martina Chrova 9, Anna Olsson 6, Linnea Jönsson 5, Caroline Månsson 3, Julia Isberg 2

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".