Jakobs väg
Skottlossningen ägde rum på Jakobs väg i Charlottesborg. Foto: Anna Dahlbeck/Sveriges Radio

En anhållen för skottlossning

Granne: "Det känns skrämmande"
1:29 min

En 25-årig man skadades i samband med en skottlossning på Jakobs väg i Kristianstad i onsdags kväll. Under torsdagseftermiddagen anhölls en person misstänkt för försök till mord. Personen är känd av polisen sedan tidigare.

Åklagare Eva Norberg bekräftar uppgifterna för P4 Kristianstad.

– Jag kan bekräfta att en person är frihetsberövad och att brottsmisstanken är försök till mord. Personen är känd sedan tidigare, säger Eva Norberg.

Dagen efter skottlossningen är det tomt och tyst i Charlottesborg. Conny Olsson pekar ut över parkeringsplatsen som täcks av ett tunt lager snö.

– Det hände bara två hus från min gård så det känns skrämmande, säger Conny Olsson.

Det var vid tiotiden i går kväll som polisen larmades om skottlossningen på Jakobs väg. Men patrullerna som skickades till platsen hittade först inga tecken på att en skottlossning faktiskt hade ägt rum.

– Men senare under natten runt halv ett så kommer det in en skottskadad man till sjukhuset i Kristianstad och då skickas det patrull dit omgående för att hämta in information, säger Maya Forstenius, informatör vid Skånepolisen.

Polisen vill inte kommentera om det finns några misstänkta bakom händelsen. Mannen ska ha fått lindriga skador och kunde lämna sjukhuset senare under natten. Enligt vittnesuppgifter ska skottlossningen ha inträffat i samband med ett bråk mellan flera personer på Jakobs väg.

I måndags inträffade ytterligare en skottlossning i Kristianstad men polisen ser inget samband mellan händelserna.

– Det finns inget direkt samband som vi ser nu. Händelsen i går kväll verkar vara en enskild händelse, säger Maya Forstenius.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".