Polisen i huset där en person har anträffats död i en lägenhet i centrala Ystad.
1 av 2
Polisen i huset där en person har anträffats död i en lägenhet i centrala Ystad. Foto:TT.
Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Ystad

Misstänkt mord på man i 25-årsåldern

Utsatt för yttre våld
0:40 min

En man i 25-årsåldern hittades på torsdagen död i en lägenhet på Skottegatan i Ystad. Polisen utreder nu det hela som mord. 

Polisen fick in larmet strax efter klockan 13 i eftermiddags.

– På platsen anträffades en man i 25-årsåldern, avliden, till följd av yttre våld som han inte kan ha vållat sig själv, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisen.

Polisen spärrade av ett stort område runt bostaden, vid 20-tiden på kvällen kunde avspärrningarna hävas. Polisen har varit på plats för att göra en teknisk undersökning, som kommer att återupptas under fredagen.

Vid 21-tiden fanns ingen misstänkt eller gripen.

Enligt Nils Norling kommer polisen att arbeta vidare hårt under kvällen och natten och hålla en del förhör och följa upp en del tips som kommit in.

– Vi söker också efter eventuella vittnen. Vi är mycket intresserade efter alla iakttagelser under dagen, om någon sett någon person hört något eller sett nåt som inte hör till det normala, för i vet inte när det kan ha inträffat, säger Nils Norling.

Är mannen känd av polisen sen tidigare?

Det är ingenting vi går in på ytterligare just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".