Eva Norberg är vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Kristianstad. Foto: Astrid Adelgren/ Sveriges Radio
1 av 2
Eva Norberg är vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Kristianstad. Foto: Astrid Adelgren/ Sveriges Radio
Kristianstads tingsrätt. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
2 av 2
Kristianstads tingsrätt. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio

18-åring häktad för mordförsök

Åklagare: Det är förtidigt att säga om fler ska gripas
1:04 min

En 18-årig man häktades på fredagen misstänkt för försök till mord på sannolika skäl efter skottlossningen i Kristianstad i onsdagskväll. I samband med den sköts en 25-årig man som fick lindriga skador.

– Vi har igång en utredning som är ganska omfattande. Den är intensiv och det är många olika utredningåtgärder som vi gör, säger Eva Norberg som är vice chefsåklagare på åklagarkammaren i Kristianstad.

Det var vid 22-tiden på kvällen som en 25-årig man sköts på Jakobs väg i området Charlottesberg i Kristianstad. Skottlossningen ska ha skett i samband med ett bråk med flera iblandade och 25-årigen fick åka till sjukhus med lindrigare skador.

Vice chefsåklagare Eva Norberg kan inte gå in närmre på bevisläget.

– Jag har svårt för att berätta om vilka bevis vi har. Men det är tillräckligt för att påstå en misstankegrad som är sannolik.

Är det aktuellt med fler gripande?

– Det är för tidigt att svara på det. Det får utredningen visa.

Advokat Thomas Ljungdahl är den häktades försvarare.

– Hans inställning är att han förnekar. Han har inte varit på den här platsen överhuvudtaget när det här inträffade, säger Thomas Ljungdahl.

I måndagskväll sköts en 50-årig man i båda benen i centrala Kristianstad. Där har polisen ännu inte gripit någon. De båda händelserna har inget samband, enligt polisen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".