Vattenläcka utanför centralstationen i Lund. Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio
Vattenläcka utanför centralstationen i Lund. Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio

En död och sju skadade i Lund

Polisen: Ytterligare en person är allvarligt skadad
1:16 min

Det är fortfarande oklart vad egentligen hände vid olyckan i Lund där en man i sextiofemårsåldern omkom när han blev påkörd av en skenande buss.

Olyckan inträffade i samband med att en vattenledning sprang läck på St Laurentiigatan i centrala stan. Ytterligare sju personer skadades, tre av dem av bussen.

– Två personer är lindrigt skadade och en allvarligt, men inte livshotande, säger Kim Hild på polisens ledingscentral

Den allvarligt skadade är en kvinna i 20 års åldern, enligt Region Skånes pressjour.

Allt hände igår kväll när en fjärrvärmevattenledning gick sönder och stora mängder skållhett vatten forsade fram ner mot Centralstationen.

Tre personer brännskadades av vattnet. Det heta vattnet skapade också en tät dimma, och den är en faktor när polisen nu ska reda på vad som hände när bussen körde in i flera människor och alltså orsakade både skador och att en man i sextiofemårsåldern omkom.

Busschauffören är svårt chockad och är i nuläget inte misstänkt för något brott.

– Vi ska göra en teknisk undersökning av bussen så fort som möjligt, den är viktig för att ta oss vidare i arbetet, säger Kim Hild på polisens ledingscentral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".