EVS 14/15
EVS tränare P-A Sääf drar upp taktiken under en time out. Foto: Roger Bengtsson
Volleyboll

Engelholms 19.e raka elitserievinst.

Sophie Wallner, EVS: "A very inconvenient team"
3:27 min

Engelholms VS kunde på söndagskvällen ta sin 19.e raka vinst i årets elitserie i volleyboll. Detta efter 3-0 mot tabellåttan Gislaved i hemmahallen i Ängelholm. Seriesuveränen EVS fick dock jobba hårt för segern.

Engelholms VS - Gislaved VK 3-0
(25-21; 25-20; 25-19)

Det var ett slitet Engelholm som ställdes mot Gislaved på söndagen. Elitseriematchandet kombinerat med spel i Grand Prix och Nordiska mästerskapen har synbart tröttat Sveriges bästa volleybollag.
Tabellåttan från Småland inledde piggast och verkade överhuvudtaget mer "taggade" inför uppgiften. Lagen följdes åt i poängplockandet och gästerna stärktes mentalt när man höll jämna steg med serieledarna från Ängelholm. Vid ställningen 19-21 till Gislaved tog EVS-tränaren P-A Sääf time out och ritade som en besatt på sin taktiktavla för hemmatjejerna. EVS gick sen ut på planen och tog sex raka bollar fram till 25-21 och 1-0 i set.
Det andra setet liknande inledningsvis det första. Gislaved kunde med inspiration och kämpaglöd gång efter annan sno poäng av Engelholm och spelade sig fram till en ledning med 12-7 i setet. Då rullade EVS-maskinen igång. Hemmatjejerna ökade tempot i sitt spel och blev mer resoluta i sina avslut och Gislaved fick allt svårare att hänga med. Engelholm vände på steken, åt sig ikapp och förbi och kunde relativt säkert spela hem även det andra setet, 25-20.
I det tredje setet gjorde Engelholm vad som krävdes. Laget besitter en beundransvärd förmåga att leverera precis det som behövs för att fortsätta rada upp segrar i landets högsta serie. Gislaved kämpade vilt och föll med flaggan i topp, EVS tog sista set med 25-19 och vann därmed matchen med 3-0 i set.
Som vanligt var Isabelle Haak och Jennifer Cross framträdande i EVS, men även Linn Englund och Sophie Wallner hade en bra dag på jobbet.
Ny hemmamatch för Engelholm redan på tisdag den 10 februari då man möter Göteborg.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".