Skjulen i kvarteret Limkokaren i Hässleholm
Runt 18 EU-migranter bor i skjulen. Foto: Jennie Wahlgren/ Sveriges Radio

Maria från Rumänien orolig när skjulen ska rivas

Maria från Rumänien: Efter vet jag inte var vi ska byta plats
1:17 min

Maria Dreealiu från Rumänien bor i ett av skjulen i kvarteret Limkokaren i Hässleholm, som fastighetsägarna Finja AB fått beviljat rivningstillstånd för. Hon är orolig, för nu vet hon inte var hon och hennes vänner ska ta vägen.

– Igårkväll kom en person och sa att barackerna ska rivas. Kanske imorgon, kanske i övermorgon.

Det säger Maria Dreealiu som bor i ett av skjulen inne i skogsplätten i Hässleholm. Det har blivit hennes och flera av hennes vänner och familjs hem i Sverige sedan en tid tillbaka, trots att det inte finns vatten eller el.

Häromdagen fick de beskedet att skjulen skulle rivas. Det är Finja AB som är fastighetsägare och som har fått rivningstillstånd beviljat. Enligt vd Gull-Britt Jonasson tänker man på säkerheten för de EU-migranter som bor där och man hoppas kunna sätta igång den här veckan, beroende på samförstånd i lösningen med EU-migranterna.

Maria Dreealiu känner sig bekymrad, hon vet inte var hon och hennes vänner nu ska ta vägen.

– Efter vet jag inte var vi ska byta plats för det finns inget hus, inget arbete och ingen mat. Myndigheterna här vill inte göra någonting för oss.

Socialnämnden i Hässleholm kallade de EU-migranter som bor i kvarteret Limkokaren förra veckan till möte och berättade att de hjälper till med resa hem, och att det sker efter individuell prövning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".