Till salu skylt
Till salu skylt. Foto Fredrik Sandberg/TT
Eftermiddag

Mäklare tror inte minusränta påverkar bomarknaden

Dan Sandelin: "Både köpare och säljare är vinnare just nu"
5:50 min

Idag kom beskedet att riksbanken sänker styrräntan ytterligare till minus -0,10 %. Kan lägre boräntor få fler villor och lägenheter ut på marknaden? Det tror inte mäklarna som Eftermiddag pratat med.

Det är första gången som Riksbanken sänker styrräntan till minus 0,10 procent. Och man flaggar för att där kommer den att ligga kvar länge. Man går också ut med att det kan bli aktuellt att sänka räntan ytterligare.

Dan Sandelin som är mäklare i Kristianstad säger dock att han inte tror att den här låga räntan kommer att påverka bostadsmarknaden alls.

- Marknaden är het just nu. Det kommer inte ut så många objekt men de som är ute säljs och vi har många spekulanter på visningarna, säger Dan Sandelin.

Även Kristina Bertilsson som är mäklare i Simrishamn anser att bostadsmarknaden där är allt annat än sval. Hon berättar att det under en tid sett lite mörkare ut men att det vänt och spår en lysande vår för köpare och säljare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".