Vedhuggning
Vedhuggning. Foto: Privat
Eftermiddag

"Det handlar om att vara lika inför varandra"

Christoffer Ekmark: Viljan att få visa sig duglig är väl en egenskap alla har
4:14 min

I sociala medier cirkulerar en annons där Christoffer och två av hans kompisar erbjuder sina tjänster. Christoffer Ekmark är en sösdalabo i 35 års åldern och hans två kompisar är tiggare från Rumänien.

Christoffer Ekmark lärde känna de båda bröderna när hans mamma bjudit hem dem på middag. Mamman hade å sin sida träffat på dem utanför mataffären i Sösdala. Under middagen avhandlades många olika samtalsämnen.

- Det blev ett samtal om allting från kultur och sport till kärlek. Det har nu blivit ett vänskapsband mellan oss, säger Christoffer Ekmark.

På frågan varför hans familj valde att bjuda hem de båda bröderna svarar han:

- Det slår en att vi bara är människor allihopa. Det är bara en homo sapiens som sitter på marken och tigger och en annan som kan gå in i affären och handla vad hon vill. Så det handlar väl om att mötas och vara lika inför varandra en stund.

Annonsen som Christoffer har lagt ut på internet har börjat cirkulera i sociala medier och det har i sin tur genererat jobb till bröderna.

- Det har trillat in ganska mycket jobb de senaste dagarna och det har handlat om vedhuggning, mindre städprojekt och annat småjobb, säger Christoffer.

Alla pengarna som bröderna tjänar in behåller de och förhoppningen är att de ska kunna åka hem till sina familjer med pengarna snart. Den skatt och de arbetsgivaravgifter som behövs betalas in står Christoffer Ekmark för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".