Fyra anhållna för attack mot EU-migranter i Perstorp

Åklagare: De är misstänkta för grovt hemfridsbrott och grov misshandel
1:05 min

Fyra personer i 20 års åldern sitter anhållna, misstänkta för den attack i centrala Perstorp i slutet av januari mot flera EU-migranter som låg och sov i sin bil.

Personerna anhölls i sin frånvaro förra veckan berättar åklagare Per-Axel Rosén, som idag beslutade att de ska vara fortsatt anhållna.

– Efter förhör med olika personer så har fyra misstänkta gärningsmän identifierats. De anhölls i förra veckan och imorse plockade polisen in de fyra yngre männen i 20-års åldern. Efter korta förhör på förmiddagen har jag beslutat att de ska sitta kvar anhållna.

Personerna är misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Det var i slutet av januari när ett antal personer låg och sov i sin bil i centrala Perstorp som de blev attackerade mitt i natten. Exakt händelseförloppet kartlägger man i utredningen och åklagaren vill inte kommentera om man misstänker fler personer.

– Vi är fortfarande inne i ett sådant läge i utredningen när vi håller på att analysera alla tänkbara alternativ. Innan vi har kommit längre fram så kan jag inte kommentera det.

Är personerna tidigare kända av polisen?

– Nej, det är de inte så vitt jag vet. Kända av polisen ska man inte säga, det är de inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".