Örkelljunga VK 141221 Peter Lundgren
Örkelljungas lagkapten Peter Lundgren. Foto: Roger Bengtsson
Volleyboll

Håglöst ÖVK vann till slut

Peter Lundgren, ÖVK: Vi jobbade lite i uppförsbacke
3:51 min

Det som på förhand skulle vara en kassaskåpssäker hemmaseger för Örkelljunga mot Falköping blev en betydligt svårare nöt att knäcka för hemmaspelarna. Till sist kunde dock ett ofokuserat ÖVK vinna med 3-1 i set.

Örkelljunga VK - RIG Falköping 3-1
(25-19; 21-25; 25-21; 25-19)

Att ställa ut skorna och tror att det löser sig är sällan gångbart i elitidrott. Detta fick Örkelljunga VK smaka på i torsdagskvällens hemmamöte med ungdomarna i Falköping. ÖVK fick slita hårt i varje set och fick dessutom ge sig efter ett jämnt och tätt andra set som Falköping vann. Därefter lyfte sig Örkelljunga en aning och kunde till sist vinna matchen med 3-1.
Det saknades en hel del i hemmalagets spel. Servemottagningen uppvisade tydliga brister och som en följd hackade lagets anfallsspel också betänkligt. Det visade ändå på en styrka hos årets ÖVK-upplaga att samla ihop sig och spela hem tre poäng när väsentliga delar av spelet inte fungerar. Extra plus i matchen till Sebastian West Helgesson som många gånger bar övriga ÖVK på sina axlar genom kyliga avslut och en aldrig sinande vilja att vinna.
Nu väntar rivalmöte på söndag hemma mot Hylte/Halmstad. Ett möte som mycket väl kan avgöra vilket av lagen som hamnar på tredjeplatsen i tebellen och som i sin tur ger en bättre väg i det stundande slutspelet.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".