Skattekontoret Simrishamn
Skattekontoret Simrishamn. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio

Politiker vill rädda skattekontoren

Politiker vill rädda Skatteverket
1:20 min

Sedan det i tisdags blev känt att Skatteverkets kontor i bland annat Simrishamn och Ängelholm föreslås läggas ner har det blivit fart på politikerna. I dag besökte moderata riksdagsledamöter skattekontoren i både Simrishamn och Ängelholm.

- Jag tror att vi har väldigt stora möjligheter att påverka beslutet. Här gäller det att peka på att vi har statligt väldigt välfungerande verksamhet här i Simrishamn där man har effektivitet och bra kompetens. Det är farligt att flytta på sådan verksamhet, säger Maria Malmer Stenegard (M).

Hon besökte i dag tillsammans med partikollegorna Hans Wallmark och Anette Åkesson kontoren i Simrishamn och Ängelholm. Men även riksdagsledamöter från Socialdemokraterna och Centerpartiet har agerat och på Skärtorsdagen reser en delegation med politiker och tjänstemän från Simrishamns kommun upp för att träffa Skatteverkets generaldirektör. Näringslivet i Simrishamn har också skickat iväg skrivelser i frågan.

- Jag tror det är viktigt med opinionsbildning och den sker över partigränser och tillsammans med näringslivet, säger Hans Wallmark (M).

Men Skatteverkets förslag om en långsiktig inriktning, där en bantning av kontoren aviserades, kom redan den 10 mars - alltså för drygt två veckor sedan. Ändå har det dröjt tills nu innan politikerna agerar.

- Samtidigt är det svårt at agera mot ett beslut innan det finns där. Det är nu det är aviserat och det är nu tiden är inne. Ska man driva opinion och påverka ett beslut så är det nu man ska göra det, säger Hans Wallmark.

Anette Åkesson (M) en av flera politiker som lämnat in en interpellation i frågan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".