Länsrätt avslår hemundervisning

SIMRISHAMN. Länsrätten i Skåne avslår överklagandet från ett föräldrapar i Simrishamn som vill undervisa sin dotter i hemmet.
Föräldrarna överklagade barn- och utbildningsnämndens beslut eftersom de ansåg att nämnden behandlat deras ansökan fel. Men de får inget gehör i länsrätten.
Enligt skollagen har föräldrar rätt att ge undervisning i hemmet, men det kräver att de har en plan för undervisningen. I det här fallet anser sig skolan inte ha någon kommunikation alls med föräldrarna. Därför sade nämnden nej till deras önskan att undervisa dottern hemma. Flickan skulle ha börjat i första klass i höstas. Och trots att kommunen säger nej till hemundervisning så har flickan fortfarande inte börjat i den kommunala skolan. Skolverket ska granska hur Simrishamns kommun har handlagt ett ärendet. Enligt Skolverket kunde nog kommunen ha agerat mer kraftfullt för att se till att flickan får undervisning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".