Ebba Rantzow och Elin Sjödin från Villanskolan i full färd med att inviga graffitiväggen. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Ebba Rantzow och Elin Sjödin från Villanskolan i full färd med att inviga graffitiväggen. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio

Nu kan ängelholmarna spraya lagligt

Laglig graffitivägg invigs i Ängelholm
1:31 min

Ängelholm har fått en laglig graffitivägg. Den finns på den gamla Scantomten i närheten av järnvägsstationen och har kommit till på initiativ av stadsmiljöenheten i Ängelholms kommun.

På måndagen var det premiär och graffitikonstnären Ludvig Grim Nyberg var inbjuden att inviga. Han började en gång i tiden med att måla olagligt men tyckte så småningom att han var för gammal för att springa och gömma sig. Så i stället började han samarbeta med kulturförvaltningen i Halmstads kommun där han driver en graffitiskola för ungdomar i dag.

- Graffiti är ju inkörsporten till tyngre kulturverksamhet om man ger ungdomarna chansen till det, säger han.

Hanna Hanzén som är parkingenjör i Ängelholms kommun är också noga med att påpeka att det inte handlar om lagligt klotter utan om en konstform .

- Det är konstformen vi vill premiera och ge utrymme för att utöva den här i stan, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".