Thaiboxning i rätten försvaras

0:46 min

I en dom mot en 18-årig man i Kristianstad som åtalats för mordförsök ansåg rätten det värt att notera att den åtalade utövat thaiboxning tidigare. Den åtalade var därmed väl förtrogen med konsekvenser av fysiskt våld mot kroppen, resonerar rätten.

Advokaten i målet har kritiserat uppgiften och anser att den är irrelevant. Men åklagare Eva Norberg tror inte att rätten lagt någon större vikt vid informationen.

- Jag vet inte om tingsrätten har hållit det mot honom på något särskilt sätt egentligen, de konstaterar nog bara fakta, säger hon.

Det var i början av året som en man i 25-årsåldern blev skjuten på nära håll i bostadsområdet Charlottesborg i Kristianstad. Det är i tingsrättens bedömning om gärningen är att bedöma som mordförsök eller inte som rätten noterar att den åtalade berättat att han utövat thaiboxning. Eva Norberg ser inget anmärkningsvärt med uppgiften.

- De gör ju ingen direkt koppling till skjutningen i det här ärendet, utan gör en allmän bedömning av att tränar man thaiboxning så är man också bekant med vad fysiskt våld gör mot människokroppen.  Det är ju riktigt att det är så, så det är inte konstigt att man noterat det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista