Dunkers publiksiffror dyker

4:57 min

Efter rekordåret 2013 så sviker åter besökarna Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Det är Helsingborgs Dagblad som har tagit fram uppgifterna om Dunkers besökstapp.

Under 2013 kom närmare 86 000 för att se bland andra modeskaparen Lars Wallin och fotografen Nick Brandt. Förra året minskade publiken med 24 000 och början av 2015 går ännu sämre.

– Det är väl kanske så att vi inte har lyckats här. Vi behöver titta ytterligare på hur vi ska locka besökarna i framtiden, säger kulturdirektören Bibi Hidén till P4 Malmöhus.

Betyder det att ni har varit dåliga på att planera utställningar?

– Nej, men snarare så att vi inte har lyckats med det som vi trodde skulle gå bra. Det handlar hela tiden om omvärldsspaning och en dialog om vad det är som gäller på utställningsfronten nu och vad som kommer i framtiden.

– Det är också lite frågan om tur och otur när utställningen kommer, att det just då är något annat som väcker ett större intresse. Men det gänget som sitter och bedömer det här har stor kompetens och lång erfarenhet och jag litar fullkomligt på dem, säger Bibi Hidén.

Nu ska kulturförvaltningen bland annat knyta till sig en panel med personer i olika åldrar som får tycka till om det Dunkers gör.

Kulturkortet ska ge fler besök på Dunkers, Sofiero och Fredriksdal, men ger samtidigt lägre inkomster från entréavgifterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista