Yoga på vatten
1 av 4
Yoga på paddleboard kommer stort över Sverige just nu. Foto: Leonie Wendt.
Paddleboard. Foto: Lena König/Sveriges Radio.
2 av 4
För att kunna utöva yoga på vattnet krävs det en speciell bräda som kallas paddleboard den används i vanliga fall till något som kallas SUP, Stand up paddleboard, man står helt enkelt upp och paddlar. Foto: Lena König.
yoga på vattenboard
3 av 4
Paddleboarden är så stabil att man även kan utföra yoga utan att riskera att falla i. Foto: Leonie Wendt
Sommarsport, yoga på paddleboard. Foto: Leonie Wendt.
4 av 4
Yogaträning på en paddleboard ger harmoni i dubbel bemärkelse. Att utöva yoga på ett rörligt underlag ökar upplevelsen! Foto: Leonie Wendt.

Yoga på bräda - nya trenden

"Det är som att sväva fram"
12 min

Vind-, våg- och kitesurfing har många nog hört talas om. Men en av de senaste trenderna på vattnet är SUP. Och den har i sin tur utvecklats till något som kallas SUP-yoga.

SUP eller som det egentligen heter; Stand Up Paddleboard är på stor frammarsch bland vattensporterna. Men nu har SUP tagits ett steg längre och brädan används numera även som yoga matta.

Vid Åhus Windsurfing Club blåser det kraftigt och regnet tar för en stund över hela viken och P4 Sommars reporter Lena König är på plats för att testa den nya trenden, SUP-yoga. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".