Förmiddag med Helene

Anna träffades av tusenårig blick

Anna Odebäck befann sig mitt i livet med familj, karriär och innerstadsliv. Men hon kände att det fattades något, att hon hade mer kreativitet som behövde få utlopp. Efter sju års uppehåll började hon göra smycken igen.

Anna och hennes man Ola tog modet till sig. Sålde lägenheten i Stockholm, sade upp sig från sina jobb och flyttade till Skåne, närmare bestämt Oröd utanför Broby. Där driver de idag gemensamt företaget som bygger på Annas egendesignade smycken. Men resan dit har varit lång och inte helt enkel med många beslut...

Då hände det! Så här beskriver Anna sitt uppvaknande:

Plötsligt var hon där, Sköldmön, kvinnan som för 1000 år sedan trotsade sina rädslor, hade modet att ge sig ut på öppet hav utan att veta var hon skulle gå iland, eller vad hon skulle möta där.

Så jag reste mig ur soffan. Borstade dammet av mina axlar. Samlade ihop mina rädslor, min sårbarhet och mina tvivel. Sedan gick jag ner för trappan, längs den långa korridoren bort till min ateljé i andra änden av lägenheten. Och i ljuset av gatlyktornas sken och stadens brus, satte jag mig ner och skapade den första skölden. Min sköld. Den första. Resan hade börjat.

Lyssna på Anna när hon berättar om sitt smyckesskapande i Förmiddag med Helene.