Asylboendet på det gamla sjukhuset i Simrishamn fylldes med 268 flyktingar natten till fredagen. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
1 av 2
260 flyktingar har nu kommit till asylboendet i Simrishamn. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
Gasan och hans son från Irak försöker förklara för sin bror i Göteborg att han nu är i Simrishamn. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
2 av 2
Gasan och hans son från Irak försöker sms:a brodern i Göteborg att han nu är i Simrishamn. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio

268 flyktingar till Simrishamn i natt

0:59 min

Hundratals flyktingar kom sent i går och i natt med färja till Trelleborg. 260 av dem bor nu på asylboendet i det gamla sjukhuset i Simrishamn.

Asylboendet i Simrishamn som har stått redo att ta emot flyktingar i en veckas tid, sedan Migrationsverket spådde en extra stor flyktingström mot Sverige.

Sjukhuset användes så sent som innan sommaren som ett asylboende av Migrationsverket och rymde då 300 asylsökande.

Det är ännu dock osäkert hur många av de 260 personer som anlänt till Simrishamn i natt som kommer att stanna på boendet.

Minst 330 flyktingar kom i går kväll med färjan till Trelleborg. Bussar från Migrationsverket mötte upp och körde flyktingarna till boenden runt om i Skåne där det finns plats, bland annat till Simrishamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista