Förmiddag med Linda

De visar mer av Afrika med kärlek

Sven Zetterlund och Linda Rasmussen utanför Ängelholm driver Afrikahuset och har under 13 år samlat ihop över 4 miljoner i en fond som går till massaifolkets barn och deras skolgång.

Sven och Linda förlorade båda sina makar i Tanzania respektive Kenya för 13 år sedan. Lindas make omkom när en berusad långtradarchaufför kör in i hans bil i Dar es Salaam och Svens fru blev dödad av en elefant vid Mount Kenya.

På ett osannolikt nästan förutbestämt sätt möttes Linda och Sven fyra månader senare och reste tillsammans tillbaka till Östafrika. De blev vigda av massajfolket i Kenya utan att ens vara tillfrågade.

Linda och Sven startade en minnesfond för sina bortgångna makar, Mama Zebra Memorial Fund, med syfte att ge fler massajbarn chans till utbildning och en god hälsovård.

Idag, 13 år senare, har de samlat in närmare 4 miljoner kronor. Varenda insamlad krona går till minnesfonden, eftersom den inte har några administrativa kostnader.

Sven och Linda driver sedan drygt tre år Afrikahuset i Hjärnarp på Hallandsåsen. Allmänheten är välkommen att vandra runt i deras hem varje lördag och söndag kl 12-16. Målet med detta är att försöka ge människor en mer positiv bild av Afrika än den medierna förmedlar.

– Både jag och Linda har upplevt ett Afrika fyllt av glädje, gästfrihet och omtanke om varandra, ett fantastiskt hantverk och ett djurliv som saknar motstycke i världen,