Handboll

Ystads Kim Andersson vinnare direkt

0:37 min

Kim Andersson fick en händelserik återkomst till elitserien med Ystads IF. Varnad efter 36 sekunder, utvisad två gånger, tremålsskytt - och vinnare efter 29-23 borta mot nykomlingen Aranäs.

Efteråt var han nöjd med poängen, men inte med spelet.

– Vi har betydligt mer att ge. Det var djupa dalar och för få toppar. Men vi ska vara nöjda med två poäng, sa Kim Andersson.

YIF vann i en kokande Aranäshall i Kungsbacka där 993 personer fick se en trevlig och fartfylld match där Ystad som höll i taktpinnen mest, men nykomlingen Aranäs stretade emot bra och länge. Med bara åtta minuter kvar var YIF:s ledning bara två mål, men sedan lade skåningarna in en högre växel och vann välförtjänt.

YIF:s bästa målskyttar: Martin Bager 5 mål, Lukas Nilsson 5, Linus Andersson 4, Anton Hallbäck 4 och Kim Andersson 3.

HK Malmö slog Karlskrona med 32-28 efter att ha gjort matchens fyra sista mål. Mirsad Pecikoza satte nio bollar, däribland så gott som matchavgörande 30-28 med 1.06 kvar att spela.

Alingsås, SM-finalist i våras, är i tidig delad serieledning i elitserien i handboll. I och med storsegern hemma mot Redbergslid, 30-18 (12-7), har Alingsås liksom Lugi vunnit sina två första matcher. Lagen har dessutom identisk målskillnad, 57-43.

Emil Frend Öfors och Johan Nilsson gjorde sex mål var mot Redbergslid.