en fotboll
Foto: Janerik Henriksson/TT.

Sista dagen på fotbollsrättegången

Idag är sista dagen i rättegången om misstänkt matchfixning i matcher som fotbollslaget Kristianstad FF spelat. Under dagen ska det hållas slutpläderingar, både av åklagaren och av försvarsadvokaterna. Totalt rör det sig om sex personer som står åtalade.

Rättegången handlar om misstankar om fixade matcher där Kristianstad FF spelat - om att spelare ska ha tagit emot mutor för att ha påverkat resultatet i tre matcher under 2013 och 2014.

Misstankarna gäller att pelarna ska ha gått med på till exempel att se till att laget förlorade eller att se till att dra på sig röda kort.

Totalt fyra spelare med koppling till KFF är inblandade, tre av dem tidigare aktiva - den fjärde stängdes av från klubben när historien uppdagades.

En av spelarna erkänner brott, och det var när han gick till polisen som den brottsutredning som lett till åtalet inleddes.

Tre av dem står åtalade för bland annat grovt givande av muta, utpressning och olaga tvång och polisens förundersökning ger en bild av en utbredd verksamhet med kopplingar mellan dom misstänkta männen och spelare i en rad andra fotbollsklubbar i både Skåne och Småland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista