Skåne

"Tältläger tar månader att bygga"

1:09 min

För att hinna bygga klart det tältläger som regeringen har sagt kan behövas, innan vintern, måste beställningen komma ganska snart. Många av de 180 tältplatser som går att ordna fram i Skåne är redan upptagna av personer som går igenom militärutbildning.

I början av september fick försvarsmakten frågan om vilka resurser de hade för tältläger och då fanns runt 180 tältplatser, men de används nu av dem som utbildas inom försvaret.

– Vi har inte heller fått någon beställning från Migrationsverket utan de har hittills bara handlat om att ställa mark till förfogande, säger Jan Bohman som är informationschef vid militärregion Syd.

Om det blir frågan om att uppföra tältläger är det ett komplicerat arbete med att få vatten, avlopp och värme att fungera.

– Jag bedömer att det tar minst tre månader att uppföra ett tältläger och jag är säker på att flera myndigheter måste samverka, säger Jan Bohman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista