ÖVK - Hylte Halmstad 1 151018
1 av 2
Örkelljunga jublar efter vunnen poäng, men till sist blev det klar förlust mot Hylte/Halmstad. Foto: Roger Bengtsson, Sveriges Radio
Örkelljunga - Hylte/Halmstad 2 151018
2 av 2
ÖVK.s Peter Lundgren och Sebastian West Helgesson fick ge sig mot gästande Hylte/Halmstad.
Volleyboll

Hylte/Halmstad numret för stora för ÖVK

2:55 min

Örkelljunga volleybollklubb kunde stundtals hålla jämna steg med gästande Hylte/Halmstad. Men över tre set var halläningarna det tydligt bättre laget.
- Dom hade studerat oss noga och gjorde det jättebra, menade ÖVK.s passare, Ludvig von Sydow, efter matchen.

Volleyboll Elitserien herrar
Örkelljunga - Hylte/Halmstad 0-3
(20-25; 21-25; 24-26)

Som vanligt i rivalmötena mellan Örkelljunga och Hylte/Halmstad var det tuff attityd, hårda satsningar och stundtals mycket bra volleyboll som publiken i Örkelljunga idrottshall bjöds på.
Hylte/Halmstad tog omgående initiativet i matchen och släppte det sen aldrig ifrån sig. Gästerna rann komfortabelt iväg i första set och det var bara lite ofokus hos Hylte/Halmstad som putsade setsiffrorna till 20-25.

Inte heller i andra set kom ÖVK riktigt till att störa gästerna.
Örkelljunga kastade sig själva och publiken mellan mycket höga prestationer men också bottenlösa dalar av mindre dugligt spel. Hylte/Halmstad tackade och tog emot och spelade hem setet med 21-25 och setledning med 2-0 i matchen.

I tredje set kunde ÖVK bättre matcha gästernas flygande anfallsspel. Dessutom fick hemmalaget oftare till bättre egna anfall och kunde sätta press på Hylte/Halmstad. Lagen följdes åt till 24-24 men matchen fick ett signifikativt slut när Hyltes brasilianare Alexandro Luna kunde serva hem matchen via ett dundrande ess fram till 24-26 och 3-0 till gästerna. Luna som matchen igenom smashade sig förbi ÖVK.s alltmer frustrerade försvarsspel.
En annan skillnad lagen emellan var Hyltes passare, australiensaren Matthew Young. Young briljerade med precisa upplägg till Hylte/Halmstads spikers som tackade och drog in poäng.

- Dom hade studerat oss bra och gör det väldigt svårt för oss, menade ÖVK.s passare Ludvig von Sydow efter matchen. Dom har alltid två block på oss och det blir svårt. Sen tog vi inte hand om bollarna som kommer på rull och pet vid nätet, då är det svårt att ta tillräckligt många poäng i egen serve.

ÖVK har inlett elitseriesäsongen med en vinst och två förluster, och har i nuläget en bit kvar till att få ut maximalt av årets trupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista