Rögles Taylor Matson jublar efter 2-0. Foto: Andreas Hillergren/TT
Foto: Andreas Hillergren/TT
Ishockey, SHL

Rögle pressade Luleå

2:03 min

Rögle ledde med 2-0 mot ett pressat Luleå men lyckades inte hålla emot hela vägen ut. Matchen gick till förlängning, där Rögle fick med sig en poäng hem efter 4-3.

Radiosportens Peter Sundqvist valde matchens lirare
Luleå: Toni Rajala
Rögle: Oscar Dansk

– De öppnade mycket bättre än oss men vi har alla ingredienser och spelartyper som behövs och jag tycker att vi gör det riktigt starkt som vänder det här, säger Luleås Jonatan Granström.   

Favorittyngda Luleå har inte alls motsvarat förväntningarna så här långt den här SHL-säsongen. Mot Rögle såg norrbottningarna ut att vara på väg mot ett nytt lågvattenmärke när gästerna ledde med 2-0, efter två snabba mål av Jack Connolly i början av andra perioden.

– Då blev de lite skakiga men sen kunde vi inte bibehålla pressen och mala ner dem utan de kunde komma tillbaka. Tråkigt att vi inte knyta säcken när vi ledde och fortsäta bygga på det, så det känns tufft, säger Rögles Patrik Cehlin till Radiosporten.

Ifrågasatte tränaren Joakim Fagervall begärde timeout - vilket plötsligt fick fart på det så långt bleka hemmalaget.

Det dröjde bara 29 sekunder innan Toni Rajala reducerade.

– Det var en riktigt lyckad timeout som gav oss energi och vi gjorde rätt i att satsa fullt ut då.

Det dröjde ytterligare sju minuter innan Luleå var i ledning med 3-2, efter mål av Jacob Macflikier och Jonathan Granström.

Men Luleå, som kom till spel utan skadade lagkaptenen Johan Harju, föll tillbaka igen och Rögle kunde kvittera genom Jordan Smotherman i tredje perioden.

I förlängningen fick Toni Rajala sista ordet när finländaren stänkte in sitt andra mål för kvällen. Två poäng ger lite andrum åt Luleå, men mycket måste bli bättre om den nya nian ska lyfta ytterligare i tabellen.


Luleå - Rögle 4-3 (0-0,3-2,0-1,1-0)

Andra perioden: 0-1 4/5 (21.37) Jack Connolly, 0-2 (24.51) Jack Connolly (Åslin/Cehlin), 1-2 (25.20) Toni Rajala, 2-2 (29.45) Jacob Micflikier (Lagace/Sigalet), 3-2 5/4 (32.33) Jonathan Granström (Mikkelson/Wallmark)

Tredje perioden: 3-3 (45.48) Jordan Smotherman (Hellgren/Matson)

Fjärde perioden: 4-3 (63.03) Toni Rajala (Lagace/Schira)

Skott: 30-24 (7-9,12-9,9-6,2-0)

Publik: 4 612

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista