Kenneth Göransson, Sara Rosenqvist och Andreas Garver
Kenneth Göransson, Sara Rosenqvist och Andreas Garver. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Förmiddag med Helene

Morgans mission - en mjukare ton i klassen

Andreas: Jag hade gjort om det alla dar i veckan
3:26 min

Förmiddag tar upp ett tufft ämne idag. Vi pratar om mobbning och kränkningar med några elever och en lärare från Norreportskolan i Ystad. Klassen som medverkade i Morgans mission i SVT under hösten.

Några elever och deras mentor från TV-programmet "Morgans Mission" gästar Förmiddag med Helene. En klass som verkligen arbetat på att skapa en mjukare och trevligare ton i klassen.

När Kenneth Göransson började som mentor för klass 8C på Norreportskolan i Ystad, var det som han uttrycker det "en klass i fritt fall". Kenneth har lagt ned ett stort arbete, tillsammans med kurator, skolpsykolog, fritidsledare och föräldrar, med att jobba på klassens relationer och de hårda jargonger eleverna hade när de pratade med varandra. Du träffar Kenneth och två av eleverna i klassen, Andreas Garver och Sara Rosenqvist i Förmiddag med Helene.

Till sin hjälp har klassen haft skådespelaren Morgan Alling och en av Sveriges främsta mobbningsforskare Björn Johansson. De gjorde en realityserie i SVT, på temat mobbning och kränkningar - Morgans mission, som sänts i SVT under hösten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".